Spawdź dostępność usługi w Twojej okolicy
×

Podaj swój kod pocztowy:

Ekologiczna Wołowina Grass-fed - Dziko Żyjące Byki z Beskidu Niskiego | Wolny Wypas

Wołowina

Nasza wołowina pochodzi od byków grassfed, karmionych wyłącznie trawą i dziko żyjących na najbardziej dziewiczych terenach Beskidu Niskiego, w okolicach Krzywej w Gospodarstwie Ekologicznym OIKOS. Hodowla odbywa się w naturalnych warunkach, co zapewnia mięsu wyjątkową jakość i pełen, głęboki smak.

Wołowina i cielęcina dostępne są sezonowo, natomiast młoda wołowina jest dostępna w stałej sprzedaży. Każdy etap produkcji kontrolujemy samodzielnie, co gwarantuje świeżość i pełnowartościowy produkt bez sztucznych dodatków. Nasza wołowina to wybór dla tych, którzy cenią naturalność, zdrowie i najwyższą jakość mięsa, pochodzącego prosto z natury.

Marka:

Eko

30,60 zł

Bycze jądra z młodej ekologicznej wołowiny grassfed to wyjątkowy przysmak o delikatnej strukturze i subtelnym smaku, pochodzący z hodowli w Beskidzie Niskim. Są one bogate w białko, witaminy z grupy B, cynk oraz żelazo, co czyni je niezwykle wartościowym produktem odżywczym. Jądra mają niską zawartość tłuszczu, a ich miękka struktura doskonale nadaje się do smażenia, duszenia czy grillowania. Dzięki hodowli grassfed, mięso cechuje się wysoką jakością oraz głębokim smakiem. Idealne dla osób poszukujących zdrowych, nietuzinkowych produktów kulinarnych.

Marka:

Eko

46,20 zł

Świetnie nadaje się do pieczenia i duszenia. Dzięki większej zawartości tłuszczu i substancji kleistych

(nadających potrawom niesamowitego aromatu i smaku) wybornie sprawdza się także w gulaszu oraz

po zmieleniu do burgerów i kotletów mielonych.

Marka:

Eko

33,00 zł

Sprzedawane w kawałkach. Na kościach jest mało mięsa. Zawierają bardzo dużo żelatyny, aminokwasów i siarki - pomagają na stawy i kości. Świetnie nadają się na wywary kolagenowe. Poprawiają jakość skóry oraz dobrze wpływają na układ pokarmowy. Kości należy przygotować jak najszybciej lub od razu zamrozić.

Marka:

Eko

21,00 zł

Idealne do wywarów, zup i bulionów. Sprzedawane pocięte na kawałki.

Marka:

Eko

24,40 zł

Szponder - kawałek żebra wołowego - idealna część na rosół wołowy. Zawiera dużo tłuszczu, włókien i kości.

Marka:

Eko

74,90 zł

Bardzo chude mięso, pochodzące z udźca. Uznawane za „fałszywą” polędwicę. Nadaje się na tatara, do smażenia, pieczenia, duszenia i grillowania. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu mięso. Zawiera niewielką ilość tłuszczu. Cała ligawa waży 1,4 kg - pakujemy w mniejsze opakowania, po połowie. Jest możliwość zamówienia całej - prosimy o informację przy składaniu zamówienia.

Marka:

Eko

38,00 zł

Mięso gulaszowe to specjalnie wyselekcjonowane kawałki mięsa: łopatki, udźca oraz karkówki. Mięso jest chude, zawiera niewielką ilość tłuszczu i tkanek. Idealne do przygotowania niezwykle aromatycznego i pysznego gulaszu. 

Marka:

Eko

13,50 zł

Bardzo wartościowa część wołowiny. Zawierają bardzo dużo dobrze przyswajalnego żelaza, selenu, cynku, miedzi i witamin z grupy B.

Marka:

Eko

24,50 zł

Sprzedawany krojony, w całości. Świetnie nadaje się do wywarów lub do duszenia. Posiada wiele kostek i chrząstek - to one nadają niesamowitego smaku mięsa podczas przygotowania. Jest bogatym źródłem aminokwasów, fosforu, cynku i witaminy B12.

Marka:

Eko

31,60 zł

Goleń cielęca pokrojona na kilkucentymetrowe plastry. Każdy kawałek zawiera kość. To bardzo chude i delikatne mięso. Wspaniale nadaje się do pieczenia i duszenia. Zawiera bardzo dużo kolagenu, żelaza i witamin z grupy B. Pakowane po 1 sztuce.

Marka:

Eko

38,00 zł

Świetne źródło witamin z grupy B, magnezu, żelaza i wapnia. Niska zawartość cholesterolu. Ugotowany- idealnie nadaje się do przygotowywania przystawek na zimno. Może być również smażony i duszony.