-
MenuWstecz
-
Produkty
-
- Nasza Historia
- Blog
- Kontakt
- Dotacja
- Dostępność usługi
-
MenuWstecz
-
Produkty
-
- Nasza Historia
- Blog
- Kontakt
- Dotacja
- Dostępność usługi
Strona główna
-
- Wołowinaaddremove
- Dróbaddremove
- Jagnięcina i wieprzowinaaddremove
- Wędlinyaddremove
- Garmaż EKOaddremove
- Wołowina


Wołowina
Nasza wołowina pochodzi od byków grassfed, karmionych wyłącznie trawą i dziko żyjących na najbardziej dziewiczych terenach Beskidu Niskiego, w okolicach Krzywej w Gospodarstwie Ekologicznym OIKOS. Hodowla odbywa się w naturalnych warunkach, co zapewnia mięsu wyjątkową jakość i pełen, głęboki smak.
Wołowina i cielęcina dostępne są sezonowo, natomiast młoda wołowina jest dostępna w stałej sprzedaży. Każdy etap produkcji kontrolujemy samodzielnie, co gwarantuje świeżość i pełnowartościowy produkt bez sztucznych dodatków. Nasza wołowina to wybór dla tych, którzy cenią naturalność, zdrowie i najwyższą jakość mięsa, pochodzącego prosto z natury.
Karkówka młoda wołowina EKO
Świetnie nadaje się do pieczenia i duszenia. Dzięki większej zawartości tłuszczu i substancji kleistych
(nadających potrawom niesamowitego aromatu i smaku) wybornie sprawdza się także w gulaszu oraz
po zmieleniu do burgerów i kotletów mielonych.
Kości kolagenowe młoda wołowina EKO
Sprzedawane w kawałkach. Na kościach jest mało mięsa. Zawierają bardzo dużo żelatyny, aminokwasów i siarki - pomagają na stawy i kości. Świetnie nadają się na wywary kolagenowe. Poprawiają jakość skóry oraz dobrze wpływają na układ pokarmowy. Kości należy przygotować jak najszybciej lub od razu zamrozić.
Kości na zupę młoda wołowina EKO
Idealne do wywarów, zup i bulionów. Sprzedawane pocięte na kawałki.
Mostek z młodej wołowiny z kością EKO
Szponder - kawałek żebra wołowego - idealna część na rosół wołowy. Zawiera dużo tłuszczu, włókien i kości.
Ligawa młoda wołowina EKO
Bardzo chude mięso, pochodzące z udźca. Uznawane za „fałszywą” polędwicę. Nadaje się na tatara, do smażenia, pieczenia, duszenia i grillowania. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu mięso. Zawiera niewielką ilość tłuszczu. Cała ligawa waży 1,4 kg - pakujemy w mniejsze opakowania, po połowie. Jest możliwość zamówienia całej - prosimy o informację przy składaniu zamówienia.
Mięso gulaszowe młoda wołowina EKO
Mięso gulaszowe to specjalnie wyselekcjonowane kawałki mięsa: łopatki, udźca oraz karkówki. Mięso jest chude, zawiera niewielką ilość tłuszczu i tkanek. Idealne do przygotowania niezwykle aromatycznego i pysznego gulaszu.
Nerki młoda wołowina EKO
Bardzo wartościowa część wołowiny. Zawierają bardzo dużo dobrze przyswajalnego żelaza, selenu, cynku, miedzi i witamin z grupy B.
Ogon młoda wołowina EKO
Sprzedawany krojony, w całości. Świetnie nadaje się do wywarów lub do duszenia. Posiada wiele kostek i chrząstek - to one nadają niesamowitego smaku mięsa podczas przygotowania. Jest bogatym źródłem aminokwasów, fosforu, cynku i witaminy B12.
Ossobuco młoda wołowina EKO
Goleń cielęca pokrojona na kilkucentymetrowe plastry. Każdy kawałek zawiera kość. To bardzo chude i delikatne mięso. Wspaniale nadaje się do pieczenia i duszenia. Zawiera bardzo dużo kolagenu, żelaza i witamin z grupy B. Pakowane po 1 sztuce.
Ozorek młoda wołowina EKO
Świetne źródło witamin z grupy B, magnezu, żelaza i wapnia. Niska zawartość cholesterolu. Ugotowany- idealnie nadaje się do przygotowywania przystawek na zimno. Może być również smażony i duszony.