Spawdź dostępność usługi w Twojej okolicy
×

Podaj swój kod pocztowy:

Młoda Wołowina Grassfed - Ekologiczna, Karmiona Trawą | Wolny Wypas

Młoda wołowina EKO

Młoda ekologiczna wołowina dostępna w naszej stałej ofercie pochodzi z hodowli byków rasy Limousine, Highland oraz Galloway, które żyją w naturalnych warunkach na jednych z najczystszych terenów Polski – w Beskidzie Niskim, w Gospodarstwie Ekologicznym OIKOS.

Nasze byki są grassfedkarmione wyłącznie naturalną trawą, bez dodatków sztucznych pasz i zbóż. Taki sposób hodowli zapewnia mięsu wyjątkową soczystość, głęboki smak oraz delikatność, co sprawia, że wołowina często porównywana jest do cielęciny.

Zwierzęta żyją maksymalnie 1-2 lata, co gwarantuje młode, pełne smaku mięso. Hodowla odbywa się bez użycia antybiotyków i hormonów, dzięki czemu nasza wołowina jest zdrowa i bezpieczna dla osób dbających o jakość swojego pożywienia.

Marka:

Eko

29,40 zł

Bycze jądra z młodej ekologicznej wołowiny grassfed to wyjątkowy przysmak o delikatnej strukturze i subtelnym smaku, pochodzący z hodowli w Beskidzie Niskim. Są one bogate w białko, witaminy z grupy B, cynk oraz żelazo, co czyni je niezwykle wartościowym produktem odżywczym. Jądra mają niską zawartość tłuszczu, a ich miękka struktura doskonale nadaje się do smażenia, duszenia czy grillowania. Dzięki hodowli grassfed, mięso cechuje się wysoką jakością oraz głębokim smakiem. Idealne dla osób poszukujących zdrowych, nietuzinkowych produktów kulinarnych.

Marka:

Eko

43,80 zł

Świetnie nadaje się do pieczenia i duszenia. Dzięki większej zawartości tłuszczu i substancji kleistych

(nadających potrawom niesamowitego aromatu i smaku) wybornie sprawdza się także w gulaszu oraz

po zmieleniu do burgerów i kotletów mielonych.

Marka:

Eko

35,00 zł

Sprzedawane w kawałkach. Na kościach jest mało mięsa. Zawierają bardzo dużo żelatyny, aminokwasów i siarki - pomagają na stawy i kości. Świetnie nadają się na wywary kolagenowe. Poprawiają jakość skóry oraz dobrze wpływają na układ pokarmowy. Kości należy przygotować jak najszybciej lub od razu zamrozić.

Marka:

Eko

20,00 zł

Idealne do wywarów, zup i bulionów. Sprzedawane pocięte na kawałki.

Marka:

Eko

22,80 zł

Szponder - kawałek żebra wołowego - idealna część na rosół wołowy. Zawiera dużo tłuszczu, włókien i kości.

Marka:

Eko

72,10 zł

Bardzo chude mięso, pochodzące z udźca. Uznawane za „fałszywą” polędwicę. Nadaje się na tatara, do smażenia, pieczenia, duszenia i grillowania. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu mięso. Zawiera niewielką ilość tłuszczu. Cała ligawa waży 1,4 kg - pakujemy w mniejsze opakowania, po połowie. Jest możliwość zamówienia całej - prosimy o informację przy składaniu zamówienia.

Marka:

Eko

36,00 zł

Mięso gulaszowe to specjalnie wyselekcjonowane kawałki mięsa: łopatki, udźca oraz karkówki. Mięso jest chude, zawiera niewielką ilość tłuszczu i tkanek. Idealne do przygotowania niezwykle aromatycznego i pysznego gulaszu. 

Marka:

Eko

12,50 zł

Bardzo wartościowa część wołowiny. Zawierają bardzo dużo dobrze przyswajalnego żelaza, selenu, cynku, miedzi i witamin z grupy B.

Marka:

Eko

22,50 zł

Sprzedawany krojony, w całości. Świetnie nadaje się do wywarów lub do duszenia. Posiada wiele kostek i chrząstek - to one nadają niesamowitego smaku mięsa podczas przygotowania. Jest bogatym źródłem aminokwasów, fosforu, cynku i witaminy B12.

Marka:

Eko

30,00 zł

Goleń cielęca pokrojona na kilkucentymetrowe plastry. Każdy kawałek zawiera kość. To bardzo chude i delikatne mięso. Wspaniale nadaje się do pieczenia i duszenia. Zawiera bardzo dużo kolagenu, żelaza i witamin z grupy B. Pakowane po 1 sztuce.

Marka:

Eko

36,00 zł

Świetne źródło witamin z grupy B, magnezu, żelaza i wapnia. Niska zawartość cholesterolu. Ugotowany- idealnie nadaje się do przygotowywania przystawek na zimno. Może być również smażony i duszony.

Marka:

Eko

93,60 zł

Najbardziej szlachetna cześć tuszy. Jest najdelikatniejsza, ma bardzo drobne włókna. po przygotowaniu dosłownie rozpływa się w ustach. Idealna do szybkiego pieczenia i krótkiego smażenia. Polecamy również to tatara.

Marka:

Eko

34,80 zł

Policzki wołowe są chudym mięsem. Zawarta w nich niewielka ilość tłuszczu pełni rolę nośnika rozpuszczalnych witamin oraz stanowi źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 oraz CLA.

Duszone, wolno gotowane mają nieziemską konsystencję i smak. Część dla prawdziwych koneserów.

Marka:

Eko

64,80 zł

Antrykot bez kości z naszej oferty młodej ekologicznej wołowiny grassfed pochodzi z naturalnych hodowli w Beskidzie Niskim, gdzie zwierzęta karmione są wyłącznie trawą. Antrykot to delikatne mięso wycinane z części grzbietowej, charakteryzujące się wyjątkową soczystością i głębokim smakiem. Doskonałe do grillowania, smażenia czy pieczenia. Ekologiczna wołowina grassfed zapewnia najwyższą jakość, bogactwo wartości odżywczych i naturalny smak. Antrykot to idealny wybór dla tych, którzy szukają delikatnego i pełnego aromatu mięsa, hodowanego bez sztucznych dodatków..

Marka:

Eko

64,80 zł

Idealny do steków i do pieczenia. Mięso jest bardzo aromatyczne i soczyste po przygotowaniu. Sprzedawane również na kawałki -Stek Striploin.

Marka:

Eko

54,60 zł

Udziec z młodej wołowiny jest bardzo chudym kawałkiem mięsa. Świetnie nadaje się na tatara, pieczeń lub do duszenia w formie gulaszu. Niska zawartość tłuszczu.

Marka:

Eko

39,50 zł

Delikatne mięso. Idealna cześć do przygotowania gulaszu. Długo gotowane jest niesamowicie soczyste i aromatyczne. Świetna również do pieczenia, mielenia lub na zrazy.

Marka:

Eko

21,35 zł

Szponder jest to część mięsa znajdująca się nad mostkiem, otaczająca dolny odcinek żeber. Kości zawierają dużo szpiku, dlatego ta część świetnie nadaje się do przygotowywania zup i wywarów. Mięso można również udusić lub upiec.

Marka:

Eko

34,50 zł

Pręga wołowa to część przednia tylnej goleni. Mięso jest bardzo wyraziste w smaku, poprzerastane tkanką łączną w dosyć charakterystyczny sposób. Świetnie nadaje się do kleistego gulaszu. Stosowane także do bulionów i wywarów (raczej w wersji z kością). 

Marka:

Eko

12,00 zł

Płuca wołowe, w formie ugotowanej i zmielonej świetnie nadają się do wszelkiego rodzaju farszy, pasztetów. Posiadają bardzo dużo witaminy C.

Marka:

Eko

58,50 zł

Serce ma bardzo niska zawartość tłuszczy nasyconych, a za to dużą ilość łatwo przyswajalnego białka. Posiada dużo cennych składników odżywczych: żelaza, witamin oraz selenu. Świetne do krótkiej obróbki termicznej. Najlepsze smażone na dużym ogniu w formie steka - po minucie z każdej strony.

Marka:

Eko

57,00 zł

Stek wycinany z najlepszej części łaty. Mięso jest chude, z delikatnym przerostem błonek, grubo włókniste o wyjątkowej strukturze. Świetnie nadaje się do smażenia, grillowania i pieczenia. Doskonale sprawdza się również na rolady. Mięso przed przygotowaniem należy pokroić w poprzek włókien - nadajemy mu wtedy kruchości. 

Marka:

Eko

54,60 zł

Rump Steak - Wycinany w formie steków z mięśnia lędźwiowego. Posiada mało tłuszczu. Idealna praktycznie do wszystkiego, od smażenia po duszenie. My lubimy najbardziej w formie steka, niemniej jednak jest mięsem twardszym niż antrykot czy rostbef.