-
MenuWstecz
-
Produkty
-
- Nasza Historia
- Blog
- Kontakt
- Dotacja
- Dostępność usługi
-
MenuWstecz
-
Produkty
-
- Nasza Historia
- Blog
- Kontakt
- Dotacja
- Dostępność usługi
Strona główna
-
- Dróbaddremove
- Jagnięcina i wieprzowinaaddremove
- Wędlinyaddremove
- Szef Kuchni polecaaddremove
- Drób
Ostatnio przeglądane
Kurczak EKO
Podstawową zaletą kurczaka jest łatwość jego przygotowania. Mięso jest lekko czerwonego koloru, posiada dosyć grubą skórkę, która nadaje niesamowitego aromatu podczas przyrządzania. Charakteryzuje się niską zawartością cholesterolu i niską kalorycznością. Posiadamy duże kury francuskiej rasy mięsnej. Kurczaki rosną minimum 4 miesiące.
Korpus z kurczaka EKO
Nasz ekologiczny korpus z kurczaka to doskonały wybór dla smakoszy. Dzięki wysokiej jakości kurczakowi, nasz produkt zapewnia zdrowy i aromatyczny rosół. Niezależnie od tego, czy chcesz wzmocnić odporność czy po prostu cieszyć się wyjątkowym smakiem, nasz korpus spełni Twoje oczekiwania. Przygotuj niesamowicie aromatyczny i pełen smaku wywar z naszym ekologicznym korpusem z kurczaka. Odkryj różnicę i doświadcz wyjątkowego smaku naszego produktu. Zachęcamy zapoznać się z naszym przepisem na rosół.
Cena za sztukę 15,20 zł (waga ok. 0,8 kg)
Ostateczna należność wyliczana jest na podstawie rzeczywistej wagi produktu w dniu pakowania przesyłki.
Cena za 100 g - 1,90 zł
Produkt zapakowany próżniowo.
Data uboju oraz data przydatności znajdują się na opakowaniu.
Kurczak połówka EKO
Mięso jest lekko czerwonego koloru, posiada dosyć grubą skórkę, która nadaje niesamowitego aromatu podczas przyrządzania. Posiadamy duże kury francuskiej rasy mięsnej. Kurczaki rosną minimum 4 miesiące. Karmione paszami wytwarzanymi w gospodarstwie na bazie certyfikowanych ekologicznych zbóż. Tuszka pozbawiona wnętrzności. Kura jest bardziej tłusta, ma większe piersi i mniejsze uda. Kogut ma mniejsze piersi, większe uda, tuszka koguta waży ok. 2,6 kg. Jeśli zależy Państwu na konkretnej płci, prosimy o informację przy zamówieniu.
Cena za sztukę 50,40 zł (waga ok. 1,2 kg)
Ostateczna należność wyliczana jest na podstawie rzeczywistej wagi produktu w dniu pakowania przesyłki.
Cena za 100 g - 4,20 zł
Produkt zapakowany próżniowo.
Data uboju oraz data przydatności znajdują się na opakowaniu.
Kurczak tuszka EKO
Wolnowybiegowe kury i koguty ras: Karmazyn, Sussex, Zielononóżka i Polbar. Karmione paszami wytwarzanymi w gospodarstwie na bazie certyfikowanych ekologicznych zbóż. Żyje minimum 4 miesięce. Tuszka pozbawiona wnętrzności, zawiera podroby. Kura jest bardziej tłusta, ma większe piersi i mniejsze uda. Kogut ma mniejsze piersi, większe uda, tuszka koguta waży ok. 2,6 kg. Jeśli zależy Państwu na konkretnej płci, prosimy o informację przy zamówieniu.
Cena za sztukę - 94,30 zł (waga ok. 2,30 kg)
Ostateczna należność wyliczana jest na podstawie rzeczywistej wagi produktu w dniu pakowania przesyłki.
Cena za 100 g - 4,10 zł
Produkt zapakowany próżniowo.
Data uboju oraz data przydatności znajdują się na opakowaniu.
Skrzydełka z kurczaka EKO
Prawdziwy rarytas. Pieczone, grillowane, z ogniska. Wystarczy tylko zamarynować w pieprzu, soli i cebuli, by wydobyć z nich wspaniały smak. Rozchodzą się u nas jak ciepłe bułeczki. Zawierają dużo sodu, wapnia, witaminy B3 i cholesterolu. Świetnie nadają się też na zupę.
Cena za opakowanie - 17,50 zł (waga ok. 0,5 kg)
Ostateczna należność wyliczana jest na podstawie rzeczywistej wagi produktu w dniu pakowania przesyłki.
Cena za 100 g - 3,50 zł
Produkt zapakowany próżniowo.
Data uboju oraz data przydatności znajdują się na opakowaniu.
Wątróbka z kurczaka EKO
Świetnie nadaje się do smażenia, pasztetów i duszenia.
Wątróbka to prawdziwa bomba witaminowa. Zawiera bardzo dużo witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Niesamowite źródło żelaza, kwasu foliowego i witaminy B12. Bardzo zalecana przy anemii. Wprowadzenie jej do swojej diety przyniesie nam bardzo dużo korzyści.
Cena za sztukę - 17,50 zł (waga ok. 0,5 kg)
Ostateczna należność wyliczana jest na podstawie rzeczywistej wagi produktu w dniu pakowania przesyłki.
Cena za 100 g - 35 zł
Produkt zapakowany próżniowo.
Data uboju oraz data przydatności znajdują się na opakowaniu.
Łapki z kurczaka EKO
Bogate źródło kolagenu - stanowi aż 70% składu. Posiadają również dużo kwasu foliowego. Z łapek można przyrządzić wywary kolagenowe lub galaretki. Osobiście polecamy dodawać je do każdego wywaru, a także spróbować w wersji smażonej lub pieczonej. Regularne spożywanie łapek poprawia wygląd skóry, zmniejsza bóle stawów, pomaga kontrolować cukier we krwi i dobrze wpływa na serce i żołądek.
Cena za sztukę - 17,50 zł (waga ok. 0,5 kg)
Ostateczna należność wyliczana jest na podstawie rzeczywistej wagi produktu w dniu pakowania przesyłki.
Cena za 100 g - 3,50 zł
Produkt zapakowany próżniowo.
Data uboju oraz data przydatności znajdują się na opakowaniu.
Żołądki z kurczaka EKO
Zawierają dużo lekkostrawnego białka, są niskokaloryczne. Bogate źródło żelaza i kwasu foliowego. Świetne do duszenia, smażenia, a także pieczenia. Polecamy zwłaszcza do gulaszu, albo gotowane w rosole.
Cena za sztukę - 17,50 zł (waga ok. 0,5 kg)
Ostateczna należność wyliczana jest na podstawie rzeczywistej wagi produktu w dniu pakowania przesyłki.
Cena za 100 g - 3,50 zł
Produkt zapakowany próżniowo.
Data uboju oraz data przydatności znajdują się na opakowaniu.
Pierś z kurczaka EKO
Jedna sztuka piersi waży przeważnie 0,25-0,4 kg. Sprzedajemy je razem z polędwiczką. Mięso jest oczyszczone z kości, skóry i chrząstek. Gotowe do dalszej obróbki. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia. Ma niezwykły aromat i jest bardzo soczyste. Rewelacyjnie sprawdza się w prostych daniach obiadowych, ale zadowoli również bardziej zaawansowanych kucharzy. Pakowane po 2 sztuki.
Cena za dwie sztuki - 54 zł (waga ok. 0,6 kg)
Ostateczna należność wyliczana jest na podstawie rzeczywistej wagi produktu w dniu pakowania przesyłki.
Cena za 100 g - 9,0 zł
Produkt zapakowany próżniowo.
Data uboju oraz data przydatności znajdują się na opakowaniu.
Udko z kurczaka EKO
Nasze udka są duże - osiągają wagę ok. 0,3 kg na jedną sztukę. Pakowane po 2 sztuki. Mają dosyć grubą skórkę, która świetnie nawilża mięso podczas pieczenia. Uda nie wymagają wielkich umiejętności kulinarnych, wystarczy natrzeć kurczaka ulubionymi przyprawami, a następnie piec minimum 1,5 h w piekarniku do momentu, w którym mięso łatwo odchodzi od kości. Udko w duszonej wersji jest bardzo delikatne i aromatyczne. Można ugotować na nim również zupę.
Cena za opakowanie - 40,50 zł (waga ok. 0,75 kg)
Ostateczna należność wyliczana jest na podstawie rzeczywistej wagi produktu w dniu pakowania przesyłki.
Cena za 100 g - 5,40 zł
Produkt zapakowany próżniowo.
Data uboju oraz data przydatności znajdują się na opakowaniu.