-
MenuWstecz
-
Produkty
-
- Nasza Historia
- Blog
- Kontakt
- Dotacja
- Dostępność usługi
-
MenuWstecz
-
Produkty
-
- Nasza Historia
- Blog
- Kontakt
- Dotacja
- Dostępność usługi
Strona główna
-
- Wołowinaaddremove
- Dróbaddremove
- Jagnięcina i wieprzowinaaddremove
- Wędlinyaddremove
- Garmaż EKOaddremove
- Wołowina


Młoda wołowina EKO
Młoda ekologiczna wołowina dostępna w naszej stałej ofercie pochodzi z hodowli byków rasy Limousine, Highland oraz Galloway, które żyją w naturalnych warunkach na jednych z najczystszych terenów Polski – w Beskidzie Niskim, w Gospodarstwie Ekologicznym OIKOS.
Nasze byki są grassfed – karmione wyłącznie naturalną trawą, bez dodatków sztucznych pasz i zbóż. Taki sposób hodowli zapewnia mięsu wyjątkową soczystość, głęboki smak oraz delikatność, co sprawia, że wołowina często porównywana jest do cielęciny.
Zwierzęta żyją maksymalnie 1-2 lata, co gwarantuje młode, pełne smaku mięso. Hodowla odbywa się bez użycia antybiotyków i hormonów, dzięki czemu nasza wołowina jest zdrowa i bezpieczna dla osób dbających o jakość swojego pożywienia.
Karkówka młoda wołowina EKO
Świetnie nadaje się do pieczenia i duszenia. Dzięki większej zawartości tłuszczu i substancji kleistych
(nadających potrawom niesamowitego aromatu i smaku) wybornie sprawdza się także w gulaszu oraz
po zmieleniu do burgerów i kotletów mielonych.
Kości kolagenowe młoda wołowina EKO
Sprzedawane w kawałkach. Na kościach jest mało mięsa. Zawierają bardzo dużo żelatyny, aminokwasów i siarki - pomagają na stawy i kości. Świetnie nadają się na wywary kolagenowe. Poprawiają jakość skóry oraz dobrze wpływają na układ pokarmowy. Kości należy przygotować jak najszybciej lub od razu zamrozić.
Kości na zupę młoda wołowina EKO
Idealne do wywarów, zup i bulionów. Sprzedawane pocięte na kawałki.
Mostek z młodej wołowiny z kością EKO
Szponder - kawałek żebra wołowego - idealna część na rosół wołowy. Zawiera dużo tłuszczu, włókien i kości.
Ligawa młoda wołowina EKO
Bardzo chude mięso, pochodzące z udźca. Uznawane za „fałszywą” polędwicę. Nadaje się na tatara, do smażenia, pieczenia, duszenia i grillowania. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu mięso. Zawiera niewielką ilość tłuszczu. Cała ligawa waży 1,4 kg - pakujemy w mniejsze opakowania, po połowie. Jest możliwość zamówienia całej - prosimy o informację przy składaniu zamówienia.
Mięso gulaszowe młoda wołowina EKO
Mięso gulaszowe to specjalnie wyselekcjonowane kawałki mięsa: łopatki, udźca oraz karkówki. Mięso jest chude, zawiera niewielką ilość tłuszczu i tkanek. Idealne do przygotowania niezwykle aromatycznego i pysznego gulaszu.
Nerki młoda wołowina EKO
Bardzo wartościowa część wołowiny. Zawierają bardzo dużo dobrze przyswajalnego żelaza, selenu, cynku, miedzi i witamin z grupy B.
Ogon młoda wołowina EKO
Sprzedawany krojony, w całości. Świetnie nadaje się do wywarów lub do duszenia. Posiada wiele kostek i chrząstek - to one nadają niesamowitego smaku mięsa podczas przygotowania. Jest bogatym źródłem aminokwasów, fosforu, cynku i witaminy B12.
Ossobuco młoda wołowina EKO
Goleń cielęca pokrojona na kilkucentymetrowe plastry. Każdy kawałek zawiera kość. To bardzo chude i delikatne mięso. Wspaniale nadaje się do pieczenia i duszenia. Zawiera bardzo dużo kolagenu, żelaza i witamin z grupy B. Pakowane po 1 sztuce.
Ozorek młoda wołowina EKO
Świetne źródło witamin z grupy B, magnezu, żelaza i wapnia. Niska zawartość cholesterolu. Ugotowany- idealnie nadaje się do przygotowywania przystawek na zimno. Może być również smażony i duszony.