Spawdź dostępność usługi w Twojej okolicy
×

Podaj swój kod pocztowy:

Stek z serca wołowego

Przepis na steka z serca wołowego:

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Serce należy oczyścić z twardego tłuszczu, pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić pokrojone kawałki serca. Smażyć ok. 2-3 minuty na dużym ogniu. Im krócej będziemy smażyć tym lepsze.
  3. Na koniec dodajemy pokrojony na plasterki czosnek, pieprz i sól. Po minucie ściągamy z patelni i gotowe.

  

   

Proponowane produkty

Marka:

Eko

58,50 zł

Serce ma bardzo niska zawartość tłuszczy nasyconych, a za to dużą ilość łatwo przyswajalnego białka. Posiada dużo cennych składników odżywczych: żelaza, witamin oraz selenu. Świetne do krótkiej obróbki termicznej. Najlepsze smażone na dużym ogniu w formie steka - po minucie z każdej strony.